Module top

ДЖЛС - 12. коло: "Дуга" - "Карабурма" - 89:75

У оквиру 12. кола Друге женске лиге Србије за кошаркашице „Дуга“ је на свом паркету савладала „Карабурму“ резултатом 89:75 (14:20, 20:19, 24:20, 31:16).

Тешком муком извојевана победа "Дуге" над гошћама из Београда! Мотивисана екипа "Kарабурме" пружила је снажан отпор "Дугицама" пред многобројном публиком у сали Шабачке гимназије, што је уз изузетне проценте шута довело до егал утакмице све до половине последње четвртине, када је до изражаја дошла физичка спрема и борбеност домаћих девојака. На крају, убедљива и заслужена победа за "Дугу", уз честитке противнику на сјајној игри и борби током свих 40 минута.

Најбоље међу "Дугицама" биле су најискуснија Рената Степановић са 25 поена (10 скокова), Јована Милинковић са 16 погодака, уз одличан шут из игре 7/8, Исидора Трипковић са 15 поена, Александра Ђукановић са 10 поена и капитен Анђела Матић са 9 поена и 6 изнуђених фаулова, од којих су неки били у кључним моментима утакмице. Вредан помена је и учинак Николине Витомир која је на 8 погодака додала и 6 скокова, уз неке кључне скокове у нападу.

Код гошћи, боље од осталих биле су Дајана Павловић са 25 поена и Јелена Новковић са убачених 19 погодака.

ЖКК "Дуга": Трипковић 15, Продановић 2, Илић, Матић 9, Витомир 8, Степановић 25, Петровић, Ђукановић 10, Бијић 4, Милинковић 16, Вукашиновић, Марковић.

ЖКК "Карабурма": Маринковић, Божовић 3, Павловић 25, Нешић, Новковић 19, Пештанац, Сабовљевић, Ђорђевић 12, Петровић 2, Рутешић 14, Зечевић.

Тренер Вук Степановић: "Позитивне ствари које можемо узети из ове утакмице су уписана два бода и карактер који смо показали у другом полувремену, када смо преокренули резултат. Игра није била на задовољавајућем нивоу, што донекле можемо приписати поремећеном ритму тренинга у претходне недеље, што због паузе у такмичењу, што због обавеза наше играчице у јуниорској репрезентацији. Надам се да ћемо сада успети да ухватимо ритам за оно што следи, а то су јако важне утакмице у Србобрану и на домаћем терену против Арт Баскета. Честитам противнику на изузетној игри и прецизности коју су демонстрирале, заиста се ово ретко виђа. Хвала и публици која је дошла у оволиком броју, драго ми је да враћамо Шабац на кошаркашку мапу Србије."

Рената Степановић: "Јако тешка утакмица за нас. Ушле смо опуштено и без неке енергије, што су гошће веома добро искористиле. Лош проценат шута нас је увео у нервозу и негативан ритам, али смо успели да преломимо утакмицу у последњој четвртини и да упишемо јако битна два бода. Честитам екипи Карабурме на борбености и веома добро одиграној утакмици. Честитам и својој екипи на победи и надам се да ћемо извући неке поуке из ове утакмице."

Стетистика и табела 

У наредном колу наш тим гостује екипу "Србобрана" из истоимене војвођанске варошице, а ова утакмица на програму је у понедељак 17.02.2020. године од 17.30 часова у спортској хали у Србобрану.

МИНИ БАСКЕТ СРБИЈАУдружење кошаркашких тренера СрбијеКошаркашки савез СрбијеЖенска кошаркашка лига СрбијеРЕГИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ САВЕЗ ЗАПАДНА СРБИЈАФИБАФИБА ЕвропаЕвролига за жене