Module top

Јачи у премијерној прволигашкој сезони!

Након што је средином марта претходна сезона неочекивано прекинута услед глобалне пандемије Корона вируса, уследила је принудна двомесечна пауза за наш колектив, коју смо сви провели у ишчекивању да ли ће доћи до наставка такмичења и да ли ће до тада постигнути спортски резултати бити валидни. Неизвесност око потврде пласмана нашег тима у Прву женску лигу Србије прекинута је почетком јуна месеца, када смо званично обавештени од стране Кошаркашког савеза Србије да ће оно што смо остварили на терену добити своју потврду за зеленим столом. Био је то сигнал за скромну прославу, али и за почетак припрема за такмичење у највишем рангу, прво у историји нашег клуба.

Очекивања су скромна и диктирана постојећом финансијском ситуацијом. Најважније је изборити опстанак у елитном друштву, а нешто више - уколико се шанса укаже. Да би се потоње остварило, било је неопходно извршити одређене промене, односно појачања, како у играчком кадру, тако и у стручном штабу.

Прво појачање у редовима „Дугица“ биће искусни плејмејкер Јелена Јозић (165, 31). "Јоза" нам долази из редова крагујевачког "Радничког", а у својој богатој (интернационалној) каријери наступала је још за KK Пљевљу (ЦГ), KK Бор, KK Kраљево, КК Фљамуртари (Албанија), KK Бановиће (БИХ и КК Тирану (Албанија).

Уз појачање на спољним позицијама, потребно је било оснажити и унутрашњу (центарску) линију, а избор је пао на Лејн Александру Марфи, девојку рођену у Чикагу (САД), трофејног педигреа, са искуством играња у Португалу, где је била шампион државе, Финској и Данској, уз незаобилазан период у развој сваког америчког кошаркаша - наступ у најјачој дивизији НЦАА кошарке.

Паралелно са јачањем играчког кадра, потрудили смо се да подигнемо ниво и квалитет стручног рада. У том смислу, стручни штаб сениорске екипе у сезони 2020/21 биће јачи за др Душка Симића, једног од најискуснијих и најквалитетнијих кондиционих тренера у Србији. Др Душко Симић рођен је у Шапцу 18.12.1957. године. Основну и средњу школу завршио је у Шапцу (1976. године). Педагошку Академију завршио је у Осијеку 1979. године, док је на Факултету физичке културе у Новом Саду дипломирао 1998. године. Магистрирао је (2008. године) и докторирао (2012. године) у Источном Сарајеву. Тренутно предаје на Високој школи струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, где држи наставу на предметима "Теорија и методика спорта", "Основи спортског тренинга" и "Укључивање детета у спорт". Ангажован је и као предавач на Академији струковних студија у Шапцу. Популарни "Дуле" се у шабачку кошарку враћа након вишегодишње паузе, а нама је драго што је за место повратка (не случајно) одабрао баш плаво - бели колектив.

Прозивка играча и почетак припрема су заказани за петак 7. август у Спортској хали "Протић", с тим да ће први део припрема у којем ће акценат бити стављен на адекватну физичку припрему бити спроведен на отвореном, односно на Старом граду и Кош клубу, уз поштовање препорука надлежних органа у циљу спречавања ширења епидемије Корона вируса.

МИНИ БАСКЕТ СРБИЈАУдружење кошаркашких тренера СрбијеКошаркашки савез СрбијеЖенска кошаркашка лига СрбијеРЕГИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ САВЕЗ ЗАПАДНА СРБИЈАФИБАФИБА ЕвропаЕвролига за жене